FANDOM


250px-Ginny Weasley hbp promostills 05

Džini Vizli

Džinevra Moli "Džini" Poter (devojački Vizli), rođena 11. avgusta 1981. godine bila je čistokrvna veštica, najmlađa od sedmoro dece Artura i Moli Vizli i prva ćerka rođena u redu Vizlijevih posle nekoliko generacija. Pohađala je Hogvorts školu veštičarenja i čarobnjaštva od 1992. do 1999. godine i bila je razvrstana u Grifindor. Tokom svoje prve godine na Hogvortsu, bila je posednuta od strane Toma Ridla u obliku šesnaestogodišnjaka i bila je forsirana da ponovo otvori Dvoranu tajni ugrožavajući živote mnogih učenika, uključujući i svoj. Bez obzira na to teško iskušenje, Džini je odrasla u samopouzdanu mladu damu, postajući član Dambldorove armije, boreći se u bici u Odseku za Misterije 1996., bici na Astronomskom tornju 1997. i bici za Hogvorts 1998. godine. Takođe je bila vešt igrač kvidiča, igravši goniča i tragača u različito vreme za Grifindorski Kvidički Tim, a kasnije igra kvidič i profesionalno za Svetoglavske Harpije. Udala se za Harija Potera u neko vreme između 1998. i 2017. godine, i njih dvoje imali su troje dece: Džejmsa Sirijusa, Albusa Severusa i Lili Lunu Poter. Nakon povlačenja iz Svetoglavskih Harpija, Džini postaje viši kvidički dopisnik za "Dnevni Prorok".

BiografijaEdit

DetinjstvoEdit

180px-Ginny and Molly

Moli i Džini na Kings Krosu 1991. godine.

Džini je bila poslednje od sedmoro dece Artura i Moli Vizli i prva ćerka u redu Vizlijevih u nekoliko generacija. Rođena je nedugo pred kraj Prvog čarobnjačkog rata, kada su njeni ujaci Gideon i Fabijan Pruit bili ubijeni. Džini je odrasla sa roditeljima i šestoricom braće u Jazbini, u Devonu, u Engleskoj. Njena soba je na trećem spratu, iznad porodičnog voćnjaka, i ukrašena posterima Čudnih sestara i Gvenog Džouns. Uprkos tome što je većina njene braće imala dozvolu da igra kvidič, Džini to nije bilo dozvoljeno dok je bila dete. Kada je imala šest godina, počela je da provaljuje u porodičnu ostavu za metle i uzimala je metle od svakog brata naizmenično kako bi krišom igrala kvidič. Nikada nije bila uhvaćena, to je izašlo na videlo tek osam godina kasnije. Džini se veselila kretanju u školu čak i kada je najstariji, Bil, kretao.

1. septembra 1991., Džini je išla zajedno sa majkom na Kings Kros stanicu da otprati braću na Hogvorts. Uprkos tome što je bila premlada za školu, ona je preklinjala majku da je pusti da ide sa njima. Kada se opraštala sa braćom, saznala je da je Hari Poter u vozu i pokušavala je da nagovori mamu da je pusti da uđe u voz kako bi ga videla. Kako je voz počinjao da kreće, Džini je počela da plače, što je prouzrokovalo da joj Fred i Džordž obećaju da će joj poslati mnogo pisama i klozetsku dasku sa Hogvortsa. Ona je trčala niz platformu za vozom, pola se smejući, polu-plačući, a onda je stala jer je voz odmicao.

Kada se Hogvorts Ekspres vratio na Kings Kros u junu 1992. godine, Džini je opet bila sa svojom majkom da poželi braći dobrodošlicu nazad i bila je uzbuđena što vidi Harija, da je čak i pokazivala prstom na njega dok je prolazio kroz barijeru između platformi devet i deset.

Obrazovanje na HogvortsuEdit

Prva godinaEdit

180px-Ginny startled

Džini Vizli u Jazbini kada je videla Harija.

Kada je videla Harija Potera na Kings Krosu, Džini je razvila simpatije prema njemu i pričala je o njemu celo leto. Kada se Hari pojavio u Jazbini, posle bežanja od Darslijevih sa Ronom, Fredom i Džordžom, Džini je postala izuzetno stidljiva u njegovom prisustvu. Njihov prvi susret bio je kada je silazila na doručak i našla ga tamo kako sedi za stolom. Iznenađena, ona se vratila u svoju sobu i buljila je u Harija kroz vrata dok je on prolazio pored njene sobe kada je išao u Ronovu. Džini je postala izuzetno nespretna kada je Hari u blizini i imala je naviku da ispušta stvari kada on uđe u prostoriju. Na dan kada su primili svoja pisma za Hogvorts, Hari ju je pitao da li ona kreće na Hogvorts. Ona je zatim ispustila činiju sa palentom uz glasan zveket i stavila lakat u posudu sa puterom.

Džini je doputovala sa porodicom u Dijagon-Aleju kako bi kupila svoje školske potrepštine i njeno uzbuđenje zbog konačnog polaska na Hogvorts bilo je puno temperamenta zbog činjenice da, zbog finansijskog stanja Vizlijevih, ona će morati da nosi mnogo polovnih stvari, uključujući odore i knjige. U Brašnjavku i Mrljavku, međutim, Džini je postala vlasnik potpuno novih sabranih dela Gilderoja Lokharta. Hari, kome je Lokhart dao te knjige zbog toga što je slavan, dao je knjige Džini zato što je mogao sam da priušti sebi knjige. Ovim činom dobrote i priznanja, Džini je napokon progovorila pred Harijem, suprotstavljajući se Draku Melfoju kada je on počeo da vređa Harija. To je prouzrokovalo u Melfoju da pita Harija da li je Džini njegova devojka.

180px-Ginny stands up for Harry

Drako je bio sa svojim ocem, Lucijusom, i stariji Melfoj iskoristio je šansu da vređa porodicu Vizli zbog roditelja Normalaca normalsko-rođene veštice Hermione Grejndžer i - u njegove oči - rekao je Arturu Vizliju da je sramota za čarobnjački svet. Tokom ovog govora punog osude, Lucijus je iskoristio šansu da ubaci dnevnik Toma Ridla u Džinine knjige.

230px-Ginny and diary

Džini Vizli u Grifindorskom boravku.

Džini je krenula na Hogvorts 1. septembra 1992. godine i bila je razvrstana u Grifindor, kao i svi Vizlijevi pre nje. Otkrila je dnevnik Toma Ridla ubačen u svoje knjige i počela je da piše u njega. Na sopstvenu začuđenost, dnevnik je počeo da joj odgovara, i ona je počela da se poverava u sećanje Toma Ridla, pišući o tome kako je braća zadirkuju, kako je morala da krene u školu sa polovnim odorama i knjigama, i kako misli da se nikada neče svideti Hariju. Otvorila je svoje srce dnevniku i rekla je sećanju Toma Ridla celu Harijevu priču. Najmanje jednom, Džini je sišla prema kolibi Rubijusa Hagrida, nadajući se da će tamo videti Harija. Kako je poverila dnevniku svoje najdublje tajne i strahove, Džini je postajala sve više ugrožena sećanju Toma Ridla, što je počelo da uzrokuje prebacivanje malo-po-malo njegove duše u nju i tako je počeo da je zaposeda.

Početkom oktobra, znaci posedanja počeli su da se pokazuju na Džini. Počela je da izgleda iznureno, ali talas prehlade u školi zataškala je prave razloge. Njen stariji brat Persi nudio joj je da uzme Biberni napitak kako bi se izlečila od prehlade. 31. oktobra, sećanje Toma Ridla bilo je u stanju da sasvim obuzme Džini i iskoristio ju je da otvori Dvoranu tajni, oslobađajući Baziliska, koji je povredio Gospođu Noris, mačku Argusa Filča.

250px-Ginny opens the Chamber of Secrets

Džini otvara Dvoranu tajni.

Posle napada, Džini je izgledala veoma uznemireno zbog gospođe Noris, i njena braća su to opravdala misleći da ona voli mačke. Otvorila je Dvoranu tajni još dva puta, uzrokujući okamenjivanje Kolina Krivija i Džastina Finč-Flečlija. Postala je vidno uznemirena, i opet, njena braća su to opravdala u druge razloge - sedela je pored Kolina na činima i bila je uplašena da će izbaciti Rona ako dospe u nevolju. Fred i Džordž pokušavali su da je razvesele, ali to nije dobro prošlo.

Džini se poverila dnevniku, međutim, misleći da počinje da ludi. Probudila se sa petlovim perjem na svojoj odori i nije mogla da se seti gde je bila za Noć Veštica, niti gde je bila kada je Kolin bio napadnut. Počela je da misli da napada svih.

Zajedno sa braćom, Džini je otišla sa Hogvortsa za Božić, kako bi posetila brata Bila u Egiptu sa roditeljima. Počela je da sumnja u dnevnik i nekoliko nedelja posle Božića odlučila je da ga baci u toalet u kupatilu Jecajuće Mirte.

Oslobođena od dnevnika, Džini je poslala Hariju anonimnu poruku sa pesmom, 14. februara 1993. Primio je to pred njom kada je išao na časove čini, kada mu je patuljak isporučivao. Tokom isporuke, Harijeva torba se pocepala i sadržaj je pao na pod. Na svoju najveću noćnu moru, Džini je videla da Hari sada poseduje dnevnik. Da stvari budu gore, Drako Melfoj je pred svima rekao kako je Džini poslala poruku.

Plašeći se da bi Hari mogao da otkrije njene tajne i da će možda biti okrivljena za napade, sačekala je dok se muške spavaonice ne isprazne i onda je otišla i ispreturala Harijeve stvari kako bi našla dnevnik. Našavši ga, Džini je opet bila posednuta od strane dnevnika i ponovo je otvorila dvoranu, ovog puta napavši i okamenuvši Hermionu Grejndžer i Penelopu Klirvoter.

250px-Ginny down

Džini umire na podu Dvorane Tajni.

Džini je pokušala da kaže Hariju i Ronu šta se dešava, ali nije mogla da nađe prave reči, i Persi ju je prekinuo u pokušaju. Sećanje Toma Ridla bilo je besno, ipak, jer je planiralo da obuzme i Harija posle nego što čuje njegovu priču. Shvatajući da bi Hari mogao da dođe da spasi Džini, naterao ju je da napiše oproštajnu poruku na zidu hodnika, i da onda ode u Dvoranu tajni da umre. Džini je ulila previše svog života u dnevnik, tako da nije mogla da se bori protiv posesije Toma Ridla, i poslednje što se sećala kad je ležala na zemlji dvorane, bilo je kad je videla Toma Ridla kako izlazi iz dnevnika. Sećanje Toma Ridla je izvlačilo energiju iz nje, sticajući dovoljno snage kako bi postao opipljiv i stvaran. Kako je Tom postajao jači, tako je Džinin život sve više bledeo, dok nije iščašila u nesvesno stanje.

180px-Ginny explains

Džini, nakon što ju je Hari spasao.

Džini se probudila u dvorani, saznajući da ju je Hari spasao i da je uništio Ridlov dnevnik, tako što ga je probadao Baziliskovim rogom i njena vitalnost joj se vratila. Uplakana i prestrašena, Džini je otkrila Hariju šta se desilo i bila je sigurna da će je izbaciti iz škole. Nakon napuštanja dvorane uz pomoć feniksa Fokesa, Džini je bila odvedena u kancelariju profesorke Mek Gonagal. Uprkos njenim strahovima, Dambldor nije svaljivao krivicu na nju, rekavši da je Voldemor prevario i starije i moćnije od nje, i poslao ju je u bolničko krilo da se oporavi od iskušenja uz šolju tople čokolade.

Sledeći loše iskušenje, Džini se povratila u normalu, i bila je srećna i opuštena tokom ostatka letnjeg raspusta. Na kraju školske godine, doputovala je nazad na Kings Kros sa svojom braćom, Harijem i Hermionom.

Druga godinaEdit

250px-Weasley Family in Egypt

Porodica Vizli u Dnevnom proroku.

Džini je otputovala u Egipat sa ostatkom porodice kako bi posetila svog brata Bila, jer je njen otac osvojio sedam stotina galeona u nagradnoj igri Dnevnog Proroka. Posetila je razne grobnice, ali mama joj nije dozvolila da uđe u poslednju jer su se tamo nalazili mutantski skeleti.

Džini i njena porodica ostali su u Probušenom kotlu noć pred polazak na Hogvorts, i ona je tamo opet srela Harija. Bilo joj je još neprijatnije u njegovom društvu nego obično; promrmljala je "zdravo", ali nije smela da pogleda u njega. Sledećeg dana, na Platformi 9¾, susrela se sa njegovim očima kada su se smejali Persiju koji je pokušavao da impresionira devojku.

Na Hogvorts Ekspresu, Džini je bila razdvojena od braće sve dok voz nije stao zbog Dementora. U tami, ona je uspela da nađe kupe u kome su bili Hari, Ron, Hermiona i profesor Lupin. Kada su Dementori ušli u kupe, Džini je bila jedna od onih na koje su Dementori najviše uticali zbog toga što je imala užasno iskustvo sa dnevnikom Toma Ridla. Prilično je pobledela i tresla se kao luda, eventualno jecajući, i onda ju je Hermiona utešila.

Kasnije te godine, kada je Hari pao sa metle na kvidičkoj utakmici tokom oluje, Džini ga je posetila u bolničkom krilu.

Treća godinaEdit

250px-World Cup

Hermiona, Hari, Džini, Ron, Fred i Džordž na Kvidičkom prvenstvu.

Na leto 1994. godine, Džini je provela mnogo vremena sa Hermionom, koja je ostajala u Jazbini pre Svetskog prvenstva u Kvidiču. Delile su Džininu sobu, kao i šator na prvenstvu, i tako su učvrstile rast svog prijateljstva. Svesna toga da joj se sviđa Hari, Hermiona je savetovala Džini da se opusti i pokaže mu kakva je zaista, jer je ona jedva mogla da razgovara dok je u istoj prostoriji sa njim. Čak joj je i predložila da počne da izlazi sa drugim ljudima. Iako je i dalje bila stidljiva oko Harija, koji je takođe ostajao u Jazbini, Džini je poslušala Hermionin savet i postala je više opuštena i provodila je više vremena sa njim, Ronom i Hermionom. Prisustvovala je Svetskom Prvenstvu u Kvidiču sa većinom svoje porodice i bila je uzdrmana zbog pojave Smrtoždera, kao posledicu irske pobede.

236px-Bonnie Wright as Ginny Weasley (GoF-promo-01)

Džini u haljini za Božićni Bal.

Džini se vratila na Hogvorts, koji je bio domaćin Tročarobnjačkog turnira te godine, i održala je dobro prijateljstvo sa Hermionom. Džini je bila jedina kojoj se Hermiona poverila kada ju je Viktor Krum pitao da ide sa njim na Božićni Bal. Pošto je bila treća godina, Džini nije bilo dozvoljeno da ide na Božićni Bal, osim ako je ne pita neki stariji učenik. Nevil Longbotom ju je pitao kada ga je Hermiona ispalila, jer je već prihvatila Viktora, i Džini je prihvatila Nevila, pošto je bila prijatelj sa njim, i to je bila dobra prilika. Utešila je svog brata, Rona, kada je pitao Fler Delaker da ide sa njim na Bal, pod uticajem Flerinog Vilinskog šarma.

Međutim, ona je i dalje gajila osećanja prema Hariju i bila je nezadovoljna kada je čula da je on pitao Čo Čang da ide sa njim na Bal. Bila je još više utučena kada joj je Ron predložio da ide sa Harijem, jer on još uvek nije našao partnerku za Bal. Boreći se sa činjenicom da je mogla da ide sa Harijem, ipak je ostala verna dogovoru sa Nevilom i išla je na Bal sa njim. Na balu, Džini je upoznala Majkla Kornera, i počela je da izlazi sa njim krajem godine.

Četvrta godinaEdit

180px-Ginny at no 12

Džini na ručku u Grimold ulici broj 12, sa Harijem i Kingzlijem.

Sa otkrivanjem da se Lord Voldemor vratio u leto 1995. godine, Džinini roditelji postali su aktivni članovi rekonstruisanog Reda Feniksa. Kao rezultat, porodica se preselila u štab Reda, u ulicu Grimold broj 12, tog leta. Džini je ostala u štabu, deleći sobu sa Hermionom, i pomažući majci da počisti mesto kako bi bilo pogodno za poslovanje u bazi. Saznala je istinu o Sirijusu Bleku i upoznala je Nimfadoru Tonks, koja se ponašala prema njoj i Hermioni kao starija sestra. Kada je Hari došao u ulicu Grimold broj 12, Džini je bilo drago da ga vidi, i, zbog korišćenja Hermioninog saveta i svoje veze sa Majklom Kornerom, bila je opuštena i mirna u njegovom prisustvu, ne pokazujući stidljivost i zbunjenost prema njemu, što je pokazivala tokom prethodnih susreta.

Zbog godina, Džini nije bilo dozvoljeno da prisustvuje sastancima Reda, i, kada je Sirijus insistirao da kažu Hariju više o Redu i o Voldemoru, Džini je bila jedina izbačena sa sastanka zbog svoje majke. Međutim, Hermmiona - kojoj je bilo dozvoljeno da prisustvuje - ionako joj je rekla sve. Kada je Hari bio oslobođen saslušanja zbog nepravilnog korišćenja magije ispred Normalca, Džini je bila izuzetno zadovoljna i plesala je i pevala zajedno sa Fredom i Džordžom.

180px-Ginny in the DA

Džini na sastanku Dambldorove armije.

Džini se vratila na Hogvorts u septembru 1995. godine, zajedno sa svojom braćom. Tokom vožnje vozom prema Hogvortsu, Džini je upoznala Harija i Nevila sa Lunom Lavgud, devojčicom sa njene godine, ali iz Rejvenkloa. Sa dolaskom nove proferoke Odbrane od Mračnih veština, Dolores Ambridž, i plana i programa zasnovanog na teorijama, Hari, Ron i Hermiona su odlučili da osnuju učeničku grupu kako bi učili praktične čini za odbranu. Džini se pridružila grupi i dovela je svog dečka Majkla i još nekoliko Rejvenklovaca sa sobom. Tokom prvog službenog sastanka grupe, Džini je osmislila naziv za grupu - Dambldorova armija.

Na kraju jeseni 1995., Hari je, zajedno sa Fredom i Džordžom dobio doživotni ban iz kvidičkog tima od Ambridžove zbog napada na Draka Melfoja posle njihove igre protiv Sliterina (iako su njihovi banovi ukinuti kada je Ambridžova otišla iz škole). Džini se prijavila za tim i postala je novi Tragač, iako je rekla da je Hari bolji od nje i da više voli da igra Goniča i postiže golove.

220px-Weasleys

Ron, Džini, Fred i Džordž u Dambldorovoj kancelariji posle napada na gospodina Vizlija.

Šta god da je bio srećan trenutak za Džini, bio je pokvaren zbog napada na njenog oca od strane Nagini, baš pre Božića. Zajedno sa svojom braćom i Harijem, odmah je poslata u ulicu Grimold broj 12 kako bi čekala vesti. Bilo joj je lakše kad je saznala da je sve u redu, jer videla ga je sledećeg dana u Sent Mungovoj bolnici za magijske bolesti i povrede i odmah ga je zagrlila. Nakon posete, Džini je primetila da je Hari počeo da se odvaja od svih, odbijajući da priča bilo s kim u kući. Kada je Hermiona došla u kuću umesto da ide na skijanje sa roditeljima, pričala je sa Harijem koji se sakrio u Bakbikovoj sobi, i onda ga je odvela kod Džini i Rona. Saznajući da Hari uverava sebe kako ga je Lord Voldemor poseda i da je on napao Džininog oca, Džini ga je grdila što nije tražio savete od jedne osobe koja je definitivno bila posednuta od strane Mračnog Gospodara. Ugasila je njegove strahove prenoseći mu svoja iskustva i rekla je da nikada nije sasvim prešla preko toga.

Džini je provela Božić u ulici Grimold broj 12 i opet je posetila svog oca na dan Božića. Tokom posete, zajedno sa Ronom i Hermionom, saznala je istinu o roditeljima Nevila Longbotoma, kako su bili mučeni bolnom kletvom do ludila od strane Lestrejndžovih na kraju Prvog čarobnjačkog rata.

170px-Ginerva

Džini u svojoj odori za kvidič.

Vrativši se na Hogvorts posle Božića, Džiui je odigrala svoju prvu utakmicu za Grifindor protiv Haflpafovskog kvidičkog tima. Uprkos tome što su izgubili meč, Džini je uhvatila Zlatnu skrivalicu, iako je istakla nevažnost svog dostignuća rekavši da je Skrivalica bila spora i da je protivnički Tragač, Samerbi, bio prehlađen. Verovatno kao rezultat svog višeg samopouzdanja i opuštenosti pred Harijem, njena spremnost da mu se usprotiv i njihovo zajedničko iskustvo Tragača, učinilo je da se Hari i Džini zbliže. Oko Uskrsa, Hari joj se poverio da mora da priča sa Sirijusom, i ona ga je podstakla da to uradi tako što je otišla do Freda i Džordža i zamolila ih da pronađu način da pomognu Hariju.

U maju, Džini je igrala drugu utakmicu za svoj tim, protiv Rejvenkloa. Uspela je da uhvati Zlatnu Skrivalicu, pobedivši Čo Čang i obezbedivši Kvidički Kup Grifindoru. Posle pobede, Majkl je postao veoma ćudljiv i naduren zbog rezultata. Zbog tog stava, Džini ga je šutnula nedugo nakon utakmice.

250px-Department of Mysteries

Ron, Luna, Nevil, Hermiona, Hari i Džini.

Kada je Hari u junu dobio viziju da Voldemor muči Sirijusa u Odseku za Misterije, obavestio je Rona i Hermionu. Njih dvoje uveravali su Harija da prvo proveri da li je Sirijus u ulici Grimold broj 12 pre nego što ode u spasavanje, a Džini i Luna su im pritekle u pomoć. Kada su Hari i Hermiona provalili u kancelariju Dolores Ambridž, a Ron pravio diverziju rekavši joj da Pivs stvara nevolje u učionici za Preobražavanje, Džini i Luna su zaustavljale ljude na ulazima hodnika govoreći im kako je tim hodnikom posut gas. Na njihovu žalost, Ambridžova je znala gde se Pivs nalazi zaista, i naredila je Inkvizitorskom Odredu da ih sprovede. Džini je zarobio Vorington, a kada je Nevil video šta se događa i pokušao da pomogne, i on je bio uhvaćen takođe.

Kada je Ambridžova zapretila da će iskoristiti bolnu kletvu na Hariju da bi joj on rekao šta se događa, Hermiona ga je spasila smislivši laž o tome kako Dambldor krije tajno oružje u Zabranjenoj šumi namenjeno u svrhe protiv Ministarstva. Ona i Hari su odveli Ambridžovu u šumu, ostavivši Džini, Lunu, Rona i Nevila nasamo sa Inkvizitorskim Odredom. Uspeli su da se oslobode koristeći veštine koje su naučili na sastancima D.A.; Džini je sredila Melfoja sa Šišmišastom kletvom. Oni su se onda pridružili Hariju i Hermioni, koji su ostavili Ambridžovu sa grupom razbesnelih kentaura.

Shvatajući da je Sirijus u smrtnoj opasnosti, Hari je odlučio da otputuje u London i da ga spasi. Mada je Hari pokušao da spreči Džini, Nevila i Lunu da idu zajedno sa njim, Ronom i Hermionom, bio je eventualno drugačije ubeđen. Posle leta u London na Testralima, ušli su u Ministarstvo magije koristeći ulaz za posetioce i izabrali su odsek za misterije. U Dvorani proročanstava, nisu našli ni znaka od Sirijusa, ali Ron je pronašao proročanstvo namenjeno Hariju. Kada je Hari sklonio proročanstvo sa police, grupa je bila opkoljena Smrtožderima vođenim od strane Lucijusa Melfoja, saznali su da je Voldemor koristio vezu između njega i Harija kako bi doveo Harija u Dvoranu proročanstva da bi Hari skinuo proročanstvo sa police. Džini je bila ugrožena mogućnošću da bi Belatriks Lestrejndž mogla da je muči. Belatriks je želela da koristi bolnu kletvu na Džini kako bi ga naterala da preda proročanstvo. Na Harijev znak, sve šestoro članova D.A.-e ispalili su Redukto kletve u police kako bi zbunili Smrtoždere i pobegli.

250px-Fighting Death Eaters

Šestorka ispaljuje kletvu Redukto.

Džini, zajedno sa Lunom i Ronom, bila je odvojena od ostalo troje i Smrtožderi su ih jurili kroz razne prostorije. U jednoj sobi sa trodimenzinalnim prikazom solarnog sistema, jedan Smrtožder zgrabio je Džini za članak i slomio ga. Luna je koristila Redukto kletvu kako bi razbila model Plutona u Smrtožderovu glavu. Luna je spasila Džuni, ali Džini je bila bleda i šokirana i nije mogla više da bude deo bitke. Srećom, Smrtožderi su bili obuzeti oduzimanjem proročanstva od Harija i kasnije su bili rastrojeni pojavom članova Reda Feniksa.

Nakon bitke, Džini se oporavila u bolničkom krilu na Hogvortsu gd ejoj je Madam Pomfri popravila članak za trenutak. Na putu nazad do Londona, Džini im je otkrila da je ostavila Majkla Kornera, koji se durio zbog Grifindorove pobede nad Rejvenklom i rekla je da je on pronašao utehu u Čo Čang. Ron joj je rekao da bira bolje sledećeg puta, i pogledao je Harija značajnim pogledom, a onda mu je ona rekla da je već pronašla. Džini je sad počela da izlazi sa Ronovim drugom iz razreda, Dinom Tomasom, što je bilo mnogo za Ronovu noćnu moru. Utešila je Harija, koji je izgubio svog kuma, Sirijusa Bleka, koji je bio bačen kroz veo, portal između sveta mrtvih i sveta živih, od strane Belatriks Lestrejndž.

Peta godinaEdit

170px-Gina weasley

Džini pred prvu kvidičku utakmicu u sezoni. .

Džini je provela leto 1996. godine u Jazbini zajedno sa Harijem, Ronom i Hermionom. Uprkos tome što je morala da trpi verenicu svoga brata Bila, Fler Delaker (koju je ponekad nazivala "Flegma" i koju nije volela), provela je leto dobro vežbajući kvidič da bi se okušala za grifindorski tim kao Gonič. Na putu do nove Fredove i Džordžove prodavnice, Vizlijevske Čarobnjačke Ludorije, u Dijagon-Aleji, kupila je sebi prvog ljubimca, pigmejsku pufnu, kojoj je dala ime Arnold.

1. septembra, srela je Dina Tomasa na Hogvorts Ekspresu, ali bila je prekinuta od strane Zaharija Smita, koji je pokušao da izvuče informacije o tome šta se desilo u noć tokom Bitke u Odseku za Misterije. Umorna od njegovog daljeg ispitivanja, proklela ga je Šišmišastoslinavom kletvom i video ju je novi profesor Napitaka, Horacije Pužorog. Džini je mislila da će biti kažnjena, ali Pužorog je bio tako impresioniran njenom kletvom da ju je pozvao na ručak kao deo izabrane grupe učenika.

Kako je semestar počeo, Džini se okušala za Grifindorski kvidički tim, gde je Hari bio novi kapetan. Oprobala se kao Gonič i dobila je mesto u timu. Nakon kvidilke vežbe, Ron i Hari su uhvatili nju i Dina kako se ljube. Džini i Ron imali su bukteću svađu zbog toga što se ona ljubi sa Dinom u javnosti, ali Džini mu se suprotstavila rekavši kako samo Ron to vidi kao grešku jer se nikada ranije nije poljubio. Svađa je dovela do smrznutog odnosa između brata i sestre.

Tokom prve utakmice u sezoni protiv Sliterina, Džini je postigla nekoliko golova kako bi timu pomogla da pobedi. Nakon meča, Džini se namerno srušila na metli pored komentatora, Zaharija Smita, koji je donosio omalovažavajuće komentare o grifindorskom timu. Njena zavada prema Ronu zbog njegovog stava prema njoj i Dinu bila je pogoršana kada je Ron počeo da izlazi sa Lavander Braun, sa kojom se često ljubio u javnosti. Džini je nazvala Rona "prljavi licemer" zbog njegovog dela.

Džini je provela Božić u Jazbini sa svojom porodicom, i kada se vratila na Hogvorts, delovala je neoduševljeno u vezi susreta sa Dinom. Kada je Ron bio nesrećom slučaja otrovan na svoj rođendan, Džini ga je posetila u bolničkom krilu i njih dvoje su naizgled oprostili jedno drugom. Ona i Hari pričali su o tome šta se dogodilo Ronu u nedogled, pokušavajući da otkriju šta se zaista desilo.

Džini je igrala kvidičku utakmicu protiv Haflpafa, kada je Ronov status prikovan za krevet prouzrokovao da ga zamene za novog čuvara, Kormaka Mek Lagena. Tokom utakmice, Mek Lagen je uzeo jednu od jurišnikovih palica i zakucao bladžerku direktno Hariju u lice. Hari je pao u nesvest i doživeo je frakturu lobanje. Din, koji je igrao kao rezervni Gonič u zameni Kejti Bel, smejao se zbog incidenta, prouzrokujući svađu sa Džini. Džini je zatim posetila Harija u bolničkom krilu.

250px-Kiss

Džini i Hari pred poljubac.

Džini i Din išli su kroz trnovite staze, i u aprilu njih dvoje konačno su raskinuli, kada ga je ona optužila da uvek pokušava da joj pomogne da prođe kroz portret na ulazu u grifindorski boravak. U stvari, Hari je nosio svoj Nevidljivi ogrtač, i udario ju je pod dejstvom Feliksa Felicisa, ali incident je došao do prekida Dinove i Džinine ionako već nestabilne veze. Uprkos raskidu - ili možda zbog njega - Džini je i dalje bila uobičajeno ushićena i visila je sa Harijem i Ronom, mada više zbog kvidičkog treninga. Takođe je branila Harijevo korišćenje mračne magije čini Sektumsempre protiv Draka Melfoja, čak i ako mu je to donelo kaznu i prisililo ga da propusti poslednji meč kvidiča te godine.

Zbog Harijeve kazne, Džini je utela ulogu Tragača za grifindorski kvidički tim u konačnoj utakmici protiv Rejvenkloa. Osvojili su utakmicu i Kvidički Kup, i, tokom žurke povodom pobede, Džini i Hari su se spontano poljubili. Džini, koja nikada nije zaista odustala od Harija, bila je iznad meseca, kao i on, a i on je gajio osećanja prema njoj tokom cele godine. Džini i Hari su počeli da izlaze, iako je njihovo zajedničko vreme bilo ograničeno zbog Harijevih nedeljnih kazni i zbog Džininih O.Č.N.-a.

U junu, Smrtožderi su dospeli u školu zahvaljujući Draku Melfoju, dok su Dambldor i Hari bili izvan škole tražeći Voldemorov Horkruks. Hari, koji je sumnjao da je Melfoj Smrtožder jedno vreme, upozorio je Rona i Hermionu da budu oprezni i dao im je ostatak Feliks Felicis napitka. Džini se pridružila Hermioni i Ronu u uzimanju napitka koji im je pružio ekstra sreću kada im je trebala. Zajedno sa Ronom i Nevilom, koji je odgovorio na D.A. poziv, Džini je stražarila na ulazu Sobe po Potrebi, za koju je Hari verovao da je Drako koristio u nepoznate svrhe.

Gledali su kako Drako izlazi iz sobe sa Rukom Slave, i kada ih je video, bacio je Peruvijanski Instant Mračni Prah, oslepivši ih i onda je uveo Smrtoždere u Hogvorts kroz Nestajući kabinet. Boreći se da nađu put iz mraka, sreli su Remusa Lupina i ostale članove Reda Feniksa koji su patrolirali školom po naređenjima Albusa Dambldora.

250px-A 833

Hari i Džini na Pužorogovom ručku.

U posledičnoj bici, Džini se suočila sa Amikusom Keruom, ali preživela je bez povrede zahvaljujući delu Feliks Felicisa. Posledično, Džini je bila šokirana kada je saznala da je njen brat Bil veoma loše povređen i da je zadobio trajne ožiljke od strane Fenrira Surog. Bila je u stanju da odvede Harija od Dambldorovog tela u bolničko krilo, gde je Hari svima otkrio vesti da je Dambldora ubio Severus Snejp. Izgledalo je kao da je Džini prihvatila vezu između Bila i Fler kada je prisustvovala dokazu njihove ljubavi u bolničkom krilu.

Džini je uzela svoje O.Č.N. rezultate uprkos tragediji koja je okupirala školu i prisustvovala je Dambldorovoj sahrani. Kada je direktor bio sahranjen, Hari je raskinuo sa Džini, plašeći se da bi Voldemor mogao da zna šta Hari oseća prema Džini, i da bi ona mogla biti meta, a on nije mogao svesno da ugrozi njen život. Uprkos tome što je ona rekla da je svesna rizika kojima je izložena dok je sa Harijem, prihvatula je njegovu odluku.

Šesta godinaEdit

Uz Dambldorovu smrt, i znanje da se Harijeva zaštitna čin uskoro bliži kraju, Red Feniksa je odredio da presele Harija iz kuće Darslijevih u Jazbinu. Dok je većina članova Reda otišla da pomogne u zahvatu, koji se pretvorio u bitku, Džini je ostala kući sa svojom mamom. Kako je tim počeo da propušta svoje Teleportacione ključeve, Džini je počela da brine za njihovu bezbednost i bila je samo delimično olakšana kada je videla da se Hari vratio u Jazbinu. Kada se Džordž vratio sa odsečenim uvetom, Džini je bila šokirana i pomogla je svojoj majci da ga popravi. Napokon, kada se svaki član porodice bezbedno vratio, ona je odahnula, ali smrti Ludookog Ćudljivka i Harijeve voljene sove Hedvige (Džini ga je utešila), uzdržale su priliku.

180px-Ginny and Harry

Hari i Džini na Harijev 17. rođendan.

Tokom sledećih nekoliko dana, Džini je bila ravnodušna zbog raskida, uprkos njenim osećanjima prema njemu. Međutim, tokom postavljanja večere, Hariju je izletelo da on, Ron i Hermiona neće ići u školu zbog odluke da nađu način kojim bi zaustavili Voldemora. Na Harijev sedamnaesti rođendan, Džini je priznala Hariju da nije znala šta da mu pokloni za rođendan i da je odlučila da mu pokloni nešto malo što će uvek pamtiti. Umesto toga, ona ga je poljubila kao nikada ranije u nadi da mu daje nešto po čemu će je uvek pamtiti. Međutim, bili su prekinuti od strane Rona, iza kojeg je bila Hermiona.

Na Bilovom i Flerinom venčanju, Džini je bila deveruša, zajedno sa Gabrijel Delaker. Nosila je zlatnu odoru, i kako je ceremonija počela, njena pra-tetka Mjurijel rekla je zabrinutim tonom kako je Džinina odora previše u niskom rezu. Džini je odgovorila na ovo tako što se okretala naokolo i namignula Hariju. Tokom prijema, plesala je sa Lunom Lavgud, Lijem Džordanom i ostalima. Hari, predstavljen kao član porodice Vizli, ljubomorno je upozorio Viktora Kruma da Džini ima krupnog i veoma ljubomornog dečka kom se ne bi zamerio, kada je Krum rekao da je Džini atraktivna. U sred proslave, gosti su bili upozoreni od strane Patronusa Kingzlija Okovgroma da je Ministarstvo palo i da je Skrimdžer ubijen, te da Smrtožderi dolaze. Kako su se Smrtožderi pojavili, Hermiona je prebacila sebe, Harija i Rona u početak njihove potrage. Porodica Vizli bila je ispitivana, ali niko od njih nije bio povređen.

Po novom režimu Ministarstva, prisustvo na Hogvortsu postalo je obavezno i Normalsko-rođeni učenici bili su zaokruženi. Jednom u školi, Džini se pridružila Luni i Nevilu da ponovo osnuju Dambldorovu armiju i suprotstave se Snejpovom režimu. Otvoreno su prkosili vlastima i noću su krišom škrabali grafite po zidovima hodnika - Dambldorova armija, i dalje regrutuje. U jednoj prilici, njih troje odlučili su da ukradu Mač Godrika Grifindora iz Snejpove kancelarije, ali bili su uhvaćeni i kažnjeni. Džini je služila kaznu sa Hagridom u Zabranjenoj Šumi i bilo joj je zabranjeno svako putovanje u Hogsmid. Džini i Nevil ostali su sami da vode D.A. kada su Lunu kidnapovali Smrtožderi tokom Božićnih praznika.

Tokom Uskršnjih praznika, Džini je bila u Jazbini kada su Vizlijevi odlučili da krenu u skrivanje kod tetke Mjurijel, zbog toga što su Smrtožderi otkrili Rona u pratnji Harija i Hermione.

Život kasnijeEdit

180px-Harrybonnie

Džini i Hari na Kings Kros stanici 2017. godine

Nakon kraja Drugog čarobnjačkog rata, Džini i Hari su obnovili svoju romansu. Džini je postala profesionalni kvidički igrač za Svetoglavske Harpije nekoliko godina, i u jednom trenutku udala se za Harija. Ona se zatim povukla da bi osnovala porodicu sa Harijem, koja je sadržala troje dece: Džejmsa Sirijusa, Albusa Severusa i Lili Lunu. Takođe je postala napredni kvidički dopisnik za "Dnevni Prorok".

Fizički izgledEdit

180px-Ginny profile

Džini Vizli.

Džini je često opisana kao niska devojčica, što je nasledila od majke i braće Čarlija, Freda i Džordža. Kao i ostatak porodice Vizli, Džini ima živopisnu riđu kosu koja joj je duga, i često je opisana kao "griva" - što je odgovarajuće Grifindoru, čiji je simbol lav. Džini ima blistave braon oči kao i njena majka, i kada se smeje, vidi se upečatljiva sličnost sa Fredom i Džordžom. Kada pocrveni, što se često dešavalo dok je blizu Harija u njihovim ranijim godinama prijateljstva, toliko bi pocrvenela da bi se moglo porediti sa njenom kosom. Smatra se da je Džini veoma atraktivna, i dobija puno pažnje kod dečaka u školi.

Ličnost i osobineEdit

Džini je silovita, nezavisna devojka, koja uvek zna šta misli. Ima energetičnu, živahnu ličnost. Samo u blizini Harija Potera, tokom prvih nekoliko godina njihovog prijateljstva, Džini je bila drugačija. Gajila je prema Hariju ogromne simpatije, ali nije mogla sasvim da se opusti u njegovoj blizini, i postala je stidljiva i povučena u njegovom prisustvu. Prema savetu njihove zajedničke prijateljice, Hermione Grejndžer, Džini je to savladala i vratila se u uobičajenu sebe, što je rezultiralo da eventualno osvoji srce svoje dugogodišnje ljubavi. Jedna od osobina kojima je Džini privukla Harija bila je ta da Džini retko plače.

Odrastanje sa šestoricom starije braće ju je pooštrilo, i Džini se nije plašila bilo kome da se suprotstavi, kako neprijateljima, tako ni prijateljima. Naročito, suprotstavila se Melfoju kada su se prvi put sreli kada je on vređao Harija. Čak je znala i da se suprotstavi Hermioni, svojoj najboljoj prijateljici, u Harijevu odbranu kad je koristio čin Sektumsempru. međutim, njen žestok temperament ponekad može dovesti i do neljubaznosti. Na primer, kada se svađala sa svojim bratom Ronom zbog ljubljenja sa Dinom u javnosti, Džini je uznemirila i osramotila Rona rekavši da se on nikada nije poljubio, dok njegovi najbolji prijatelji jesu. Takođe, ona je često bila gruba prema onima koje nije volela; na primer, ismevala je Fler Delaker iza leđa kada se Fler verila za Bila, a takođe je bacila kletvu i vređala zaharija Smita kada joj je on smetao i dosađivao, dok je ona bila na petoj godini.

Iako je to krila od svoje braće, Džini je bila dobar igrač kvidiča i igrala je u grifindorskom timu Tragača i Goniča na svojoj četvrtoj i petoj godini. Kasnije u životu, igrala je za Svetoglavske Harpije kao njena omiljena poznata ličnost, Gvenog Džouns, i postala je kvidički dopisnik za "Dnevni Prorok".

Džini je takođe bila vešta glumica i bila je u stanju da efektno laže. Bold text

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.