FANDOM


250px-Hannah

Hana Abot

Hana Longbotom (devojački Abot) bila je polukrvna veštica koja je bila na istoj godini Hogvortsa kao i Hari Poter. Bila je razvrstana u Haflpaf 1991. godine, a kasnije je postala i Asistent i član Dambldorove Armije. 1996. godine, Hana je bila izvedena iz škole zbog toga što je njena majka bila ubijena od strane Lorda Voldemora, ali vratila se sledeće godine i opet je postala član Dambldorove Armije, i borila se u bici za Hogvorts 1998. godine. Kasnije u životu, Hana se udala za Nevila Longbotoma, i postala je gazdarica u Probušenom kotlu, gde su njih dvoje zajedno živeli.

BiografijaEdit

Hannah Abbott

Hana Abot

Obrazovanje na HogvortsuEdit

Prva godinaEdit

Hana Abot rođena je u porodici sa majkom vešticom i ocem nepoznatog porekla, mada je Hana opisana kao polukrvna. Hana je krenula u Hogvorts školu veštičarenja i čarobnjaštva 1. septembra 1991. godine, zajedno sa poznatim Harijem Poterom. Pošto je Hanino prezime, Abot, prvo po abecedi, ona je bila prvi učenik od novih koju su razvrstavali i bila je razvrstana u Haflpaf, zajedno sa ostalim novim učenicima Ernijem Makmilanom, Suzan Bouns i Zaharijem Smitom. Delila je spavaonicu sa Megan Džouns, Leanom, Suzan Bouns i još jednom devojčicom.

Druga godinaEdit

180px-Bh

Hana Abot i Suzan Bouns u Klubu dvoboja.

250px-Aboot

Hana Abot komentarise Harija zajedno sa Ernijem Makmilanom.

1992. bila je Hanina druga godina na Hogvortsu i tada je otvorena Dvorana tajni. Hana je bila jedna od učenika koji su verovali da je Hari Sliterinov naslednik, kada se ispostavilo da govori Nemuštim jezikom. Bila je znatno skeptična, rekavši da joj se Hari "uvek činio kao fin dečak", ali njen prijatelj Erni Makmilan ubeđivao ju je da je Hari taj koji napada Normalsko-rođene učenike, uključujući njenog prijatelja Džastina Finč-Flečlija, što ju je prilično uznemirilo. Kada je Hermionu napao Bazilisk, Erni i Hana su se izvinuli Hariju, znajući da on nikada ne bi mogao da povredi Hermionu. Hana nije bila jedna od učenika koje je Bazilisk napadao, zbog toga što je Polukrvna.

Treća godinaEdit

Na Haninoj trećoj godini, kada su stigle novosti da je Sirijus Blek pobegao iz Askabana, Hana je verovala da se Sirijus Blek može pretvoriti u cvetni žbun, kako ga ne bi otkrili i govorila je svoju teoriju svima koji bi hteli da je saslušaju.

Četvrta godinaEdit

Tokom Hanine četvrte godine, na Hogvortsu se održavao Tročarobnjački Turnir. Njen kolega iz Haflpafa, Sedrik Digori, bio je jedan od Tročarobnjačkih šampiona, i Hana ga je sasvim podržavala tokom turnirskih podviga, a takođe je i često viđena u njegovom društvu, i uprkos njihovoj razlici u godinama, njih dvoje su bili dobri prijatelji.
180px-Hannaaas

Hana Abot.

Hana je bila jedna od mnogih Haflpafovaca koji su imali zle želje prema Hariju Poteru, kada je i on postao drugi Tročarobnjački šampion tokom turnira, i ona je pružala samo podršku svom prijatelju Sedriku. To je zato što Haflpaf nikada ranije nije izazivao mnogo pažnje, i ona je, kao i mnogi drugi, osećala kako Hari krade slavu od prvog Tročarobnjačkog šampiona, Haflpafovca Sedrika Digorija. I Hana i njen prijatelj Erni složili su se da pokažu veliko poštovanje i podršku prema Sedriku i imali su nedostatak podrške prema Hariju.
240px-Harryerniehannah

Erni i Hana pokazuju Hariju svoje "Podržite Sedrika" bedževe.

Takođe, ove godine, novi profesor odbrane od Mračnih veština, Alastor Ćudljivko, učio je učenike četvrte godine Neoprostive kletve, od kojih je jedna bila Bolna kletva i on je pokazivao tu kletvu Nevilu Longbotomu, dok su Hana i Hermiona Grejndžer iskazivale zabrinutost i nelagodnost dok su gledale kako se Nevil muči u svom umu. Opet, kao i na drugoj godini, Hana je mnogo slobodnog vremena provela sedeći u Velikoj sali zajedno sa Ernijem Makmilanom, verovatno zbog O.Č.N.-a koji su nadolazili sledeće godine.

Kako bi pokazala svoju podršku, Hana je nosila Podržite SEDRIKA DIGORIJA - PRAVOG Hogvortskog šampiona! bedž, koji je mogao da se pretvori u POTER SMRDI. Kasnije iste godine, Hanini strahovi su se obistinili i Sedrika Digorija je ubio Lord Voldemor. Hari je osvojio Tročarobnjački Kup, ali to nije smetalo Hani. Sedrik je bio ubijen i ko god da je osvojio kup bilo je beznačajno. Hana je verovatno bila među učenicima koji su verovali u tvrdnje Harija Potera, da se Lord Voldemor zaista vratio, posle tragedije koja se desila Digoriju, i verovala je da je Drugi čarobnjački rat zaista počeo.

Peta godinaEdit

1995. godine, Hana je postala Asistent za kuću Haflpaf, zajedno sa Ernijem Makmilanom. Ukratko nakon početka semestra, postalo je očigledno da Dolores Ambridž ne namerava da uči učenike praksu iz Odbrane od Mračnih veština, i Hana je odlučila da se pridruži Dambldorovoj armiji, tajnoj grupi koju su osnovali Hari Poter, Hermiona Grejndžer i Ron Vizli. Ona je takođe bila jedna od manjine koja je verovala da se Lord Voldemor vratio, verovatno zbog činjenice da je Sedrik Digori, njen prijatelj iz Haflpafa, ubijen prošle godine.

Međutim, na prvom sastanku D.A.-e, Hana je bila zabrinuta da bi Ambridžova mogla da je uhvati i da će upasti u nevolje. Hari je pronašao tajno mesto na sedmom hodniku gde će se održavati sastanci, u Sobi po Potrebi, tako da će za sve druge osim za članove Dambldorove armije ta soba biti neotkrivena.

180px-Cdfhq5 (7)

Hana i Haflpafovski učenici

Pritisak zbog učenja za O.Č.N. definitivno je udario Hanu i ona se totalno slomila, prekomerno plačući tokom časa Herbologije, govoreći kako je previše glupa da uradi svoj ispit. Kasnije su je odveli u bolničko krilo, gde joj je Madam Pomfri dala Smirujući napitak. Uprkos tome što je uzela napitak, Hana je dopustila da je pritisak pobedi tokom ispita iz Preobražavanja, kada je slučajno omčice pomešala sa jatom flamingosa. Hana je prošla ispite i bila je jedna od članova Dambldorove armije koji su pomogli Hariju kada su ga Drako Melfoj, Vinsent Kreb i Gregori Gojl napali na kraju pete godine. Dokazala je time svoje prijateljstvo odanost Dambldorovoj armiji.

Šesta godinaEdit

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.