FANDOM


250px-Geroginabell

Kejti Bel

Kejti Bel (rođena 1978 ili 1979) bila je učenik na Hogvortsu, jednu godinu starija od Harija Potera, i bila je razvrstana u kuću Grifindor. Ona je Gonič za Grifindorski kvidički tim. Tokom svog školovanja na Hogvortsu, Kejti je postala bliska prijateljica sa Anđelinom Džonson i Alisijom Spinet. Na svojoj sedmoj godini školovanja, Kejti je bila mučena od strane kletve koju je prouzrokovao Drako Melfoj, proklevši ogrlicu koju je Kejti kasnije dotakla. Uprkos tome što je završila školovanje na Hogvortsu, Kejti se vratila 1998. godine da se bori u Bici za Hogvorts.

BiografijaEdit

Godine na HogvortsuEdit

Ranije godineEdit

Kejti je započela njeno školovanje na Hogvortsu 1990. godine. Tokom ceremonije Razvrstavanja, Kejti je bila Razvrstana u Grifindor. Glavešina njene kuće bila je Minerva Mek Gonagal. Kada je bila u drugoj godini, poznati čarobnjak Hari Poter krenuo je na Hogvorts, i takođe je bio Razvrstan u Grifindor. Kejti se iste godine pridružila Grifindorskom Kvidičkom Timu, i dobila je mesto Goniča. Tokom njenog prvog meča Kvidiča, Bladžerka ju je udarila u glavu, ali to nije izazvalo nikakvu veću povredu. Tokom svoje treće godine na Hogvortsu, kapetan grifindorskog tima, Oliver Drvce, obučavao je tim da igra bolje nego ikad ranije. Ali, pre ijedne vežbe protiv Sliterinskog tima, Kvidič je prekinut zbog napada na Normalsko-rođene učenike. Kejti je prisustvovala situaciji kada je Drako Melfoj nazvao Hermionu Grejndžer “Blatokrvna”, što ju je šokiralo. Ona je takođe bila član Kluba Dvoboja, kojem je prisustvovala zajedno sa svojim drugaricama iz tima, Alisijom i Anđelinom. Tokom Kluba Dvoboja, njih tri borile su se koja će uhvatiti kaput Gilderoja Lokharta, pre nego što je počeo njegov duel sa Snejpom.

Kejti Angelina Alicia

Kejti, Anđelina i Alisija tokom Kluba Dvoboja.

Četvrta godinaEdit

Na Kejtinoj četvrtoj godini, Drvce je postao mnogo kompetentniji i odlučniji da Grifindorski tim osvoji Kvidički Kup Godine, što se nije desilo poslednjih devet godina, i želeo je da razbije tradiciju gubitaka. Tokom vežbe, Drvce je komentarisao da njegova Goniči igraju “vrhunski”. Grifindor je isprva planirao da igraju protiv Sliterina, ali zbog vremena, igrali su protiv Haflpafa, čiji kapiten je bio Sedrik Digori. Kada je Drvce otkrio da je Haflpafovski kapiten Digori, Anđelina, Alisija i Kejti počele su da komentarišu njegov izgled. Igra uopšte nije bila dobra, zbog vremena, i Grifindor je izgubio meč, zato što je Hari, koji je bio Tragač, pao sa svoje metle zbog toga što su Dementori došli na meč, tako da je Sedrik ihvatio skrivalicu.

Tim

Kejti Bel i Grifindorski kvidički tim.

Kejti i njen tim kasnije su igrali protiv Rejvenkloa, i ona je postigla prvi pogodak, a kasnije je ubrzala sa osamdeset poena. Rejvenklo je hteo da se osveti zbog toga, ali je Hari uhvatio skrivalicu i Kejti ga je poljubila u obraz nakon toga. Finalni meč te sezone, protiv Sliterina, bio je obeležen kao brutalna igra. Kada je Grifindor vodio sa dvadeset poena, Grejam Montegju uhvatio je Kejti za kosu u vazduhu. Ona je uspela da se održi na metli, ali izgubila je Kvafl. Kao kaznu za Sliterince, Madam Bućkuriš je dozvolila Kejti da uradi penal, i ona je postigla gol. Grifindor je pobedio u meču, i osvojio Školski kvidički kup. Na kraju godine, Kejti i njeni saigrači iz tima, napravili su oproštaj od Drvceta koji je završio sedmu i poslednju godinu na Hogvortsu.

Peta godinaEdit

Hari i Kejti

Kejti priča sa Harijem Poterom.

Na Kejtinoj petoj godini, sve Kvidičke igre bile su zatvorene, zbog Tročarobnjačkog turnira. Kada je Hari bio izabran za četvrtog šampiona, zajedno sa Sedrikom Digorijem, Fler Delaker iz Bobatonoske Akademije i Viktorom Krumom sa Durmstranškog Instituta, Kejti je, kao i ostali Grifindorci, bila ushićena. Bila je ushićena i zbog toga što Hari može da se osveti Haflpafovcima i Sedriku što su ih pobedili prošle godine. Hari je osvojio Tročarobnjački Kup, ali niko nije izražavao sreću, kao što je i školska godina sledećeg jutra bila gotova zbog smrti Sedrika Digorija. Na kraju godine, Albus Dambldor je održao govor u znak sećanja na Sedrika Digorija i otvoreno je obavesto učenike da se zlo uzdiglo i da Drugi Čarobnjački Rat počinje.

Šesta godinaEdit

Kejti Bel

Kejti bel u svojoj kvidičkoj uniformi.

Na Kejtinoj šestoj godini, Anđelina je bila izabrana za novog kapitena Grifindorskog Kvidičkog Tima, i nije bila manje zahtevna od Drvceta. Tokom školske godine, Hogvorts je bio pod teškom inspekcijom Visokog Inkvizitora Dolores Ambridž, koja nije volela Harija, i nekoliko puta ga je pratila i usmerila svu pažnju na njega, i tako je ometala raspored Kvidičkog Tima. Tokom jednog treninga, Čuvar Ron Vizli bacio je Kvafl prilično blizu Kejti, i pogodio ju je u lice. Fred Vizli joj je dao nešto malo ljubičasto iz džepa da bi zaustavio krvarenje iz Kejtinog nosa, ali ishod je bio užasavajući: krv je šikljala na sve strane, i Kejti je morala da ode u bolničko krilo, gde su je odveli blizanci Vizlijevih. Kasnije te godine, pobuna učenika i osoblja na Hogvortsu bila je jednaka.

Leanne and Katie Bell

Leana i Kejti Bel.

U pokušaju da se opiru merama predostrožnosti Dolores Ambridž, Hari, uz pomoć Hermione Grejndžer, osnovao je tajnu organizaciju po imenu Dambldorova armija, gde su učenici učili kako da vežbaju samoodbranu na praktičan način. Kejti i njeni prijatelji pridružili su se D.A. i prisustvovali su sastancima. Ona je kasnije terala Pivsa, koji je prosuo bočicu sa mastilom na njenu glavu. Na početku meča protiv Sliterina, Grifindorci su bili zasuti uvredama od strane Draka Melfoja i ostalih Sliterinaca, zbog loše igre Grifindorskog Čuvara Rona Vizlija. Grifindor je pobedio kada je Hari uhvatio skrivalicu. Posle meča, Drako Melfoj vređao je Harijevu i porodicu Vizlijevih, zbog čega su tri Goniča bila prinuđena da drže Freda da ga ne napadne, ali Džordž i Hari već su se uputili u tuču s njim. Na kraju godine, Kejti se opraštala od Anđeline i Alisije.

Sedma godinaEdit

Na Kejtinoj sedmoj i završnoj godini, ona je bila jedini originalni član tima od kad je Hari došao u tim. Kada je Hari, koji je bio novi kapiten, birao igrače za tim, Kejti ga je savetovala da ne želi da je on favorizuje samo zato što je stariji član, već da vodi fer suđenje i da ne bira prvo prijatelje, što je on i uradio sa Ronom. Kejti je bila vraćena na poziciju Goniča, zajedno sa dva nova Goniča: Džini Vizli i Demelzom Robins.

295px-Hbptrailerapril

Kejti kada ju je pogodila kletva.

U oktobru 1996., tokom Hogsmidskog vikenda, Kejti je bila pod Kontrolišućom kletvom od strane krčmarice iz Tri Metle, Madam Rozmerte. Kejti je bila primorana da uzme Ukletu Ogrlicu, koju je pronašla u kupatilu, da bi ju je poklonila Dambldoru. Međutim, kako je tvrdila njena prijateljica Leana, kutija se pocepala i Kejti je dotakla ogrlicu prstima. Srećom, pošto je dodirnula ogrlicu samo malom rupom na rukavici, to je u njoj izazvalo samo strašan bol, ali ne i smrt. Bila je poslata u Sent Mungovu Bolnicu za Magijske Bolesti i Povrede, i tamo je provela šest meseci. Din Tomas ju je zamenio na mestu Goniča, ali ona je bila zdravstveno sposobna da se vrati u tim na borbu protiv Rejvenkloa, i da pomogne Grifindoru da osvoji Školski Kvidički Kup, treći put od kad je u timu. Hari ju je pitao da li je imala bilo kakvo sećanje na ogrlicu, što je ona odgovorila da nije. Međutim, Melfoj, koji je bio odgovoran za incident, čuo je njihov razgovor i verovao je da ga je zaista umešala u to, i onda je pobegao u ženski toalet da bi se sakrio od Harija.

180px-Katie

Kejti trenutak pre pogađanja kletve.

Posle HogvortsaEdit

Bitka za HogvortsEdit

Kejti je završila školu i usredsredila se na druge stvari. 1998. godine, kao vrhunac Drugog Čarobnjačkog Rata, Kejti je bila kontaktirana uz pomoć novčića Dambldorove Armije, od strane Nevila Longbotoma, i zajedno sa ostalim članovima D.A., vratila se na Hogvorts da se bori u Bici za Hogvorts, protiv Lorda Voldemora i njegove vojske Smrtoždera. Kejti je ponovo bila zajedno sa Oliverom, Alisijom i Anđelinom na Hogvortsu, i dokazala je svoju hrabrost i lojalnost školi borbom. Bitka je bila opozvana da se zaustavi, Voldemor je rekao da mu samo predaju Harija i da će bitka biti gotova. Pensi Perkinson bila je vrlo željna da preda Harija, ali svi učenici osim Sliterinaca podigli su štapiće prema njoj. Hari se kasnije te večeri suočio s Voldemorom jedan-na-jedan i opet ga pobedio.

Život kasnijeEdit

Kejti nije bila uvrstana u poginule, tako da je verovatno da je preživela Drugi čarobnjački rat.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.